Τοποθεσία

 

OLYMP001Βασικά Στοιχεία:

Ολυμπιάδα, Χαλκιδική, Ελλάδα. Πλησιέστερο αεροδρόμιο / λιμάνι / σιδηροδρομικός σταθμός: Θεσσαλονίκη (περίπου 95 χιλιόμετρα). Κοντινότερος αυτοκινητόδρομος: Σταυρός (περίπου 12 χλμ.). Κοντινότερη παραλία: περίπου 200 Μέτρα. Αυτοκίνητο: απαραίτητο μόνο για μετακινήσεις στις γύρω παραλίες 'η επισκέψεις σε γειτονικά θέρετρα.

Συντεταγμένες Google Maps: +40° 35' 25.52", +23° 46' 57.97

 

Το σπίτι μας βρίσκεται στο γραφικό χωριό της Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική που αποτελεί εξαίρετο καλοκαιρινό και όχι μόνο προορισμό διακοπών καθώς προσφέρει:

πολυσύχναστες παραλίες αλλά και απόμερους όρμους, ταβέρνες με εξαιρετική τοπική και διεθνή κουζίνα, πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το παραδοσιακό φεστιβάλ του μυδιού και τα "Αριστοτέλεια" που αφορούν τη ζωή και το έργο του μεγάλου φιλόσοφου και τη γενέτειρά του τα Αρχαία Στάγειρα, έναν αρχαιολογικό χώρο μόλις 500 μέτρα από το χωριό, δροσερά βράδια στα beach bars της Ολυμπιάδας αλλά και πιο έντονη διασκέδαση στο γειτονικό Σταυρό Θεσσαλονίκης, ημερήσιες αποδράσεις στο ακατοίκητο νησί Κάπρος, ιδανικό για καταδύσεις και ψάρεμα, τη δυνατότητα να επισκεφτείτε το περίφημο Άγιο Όρος καθώς και το σπήλαιο των Πετραλώνων στην ευρύτερη Χαλκιδική...

...και…

... φυσικά τη Θεσσαλονίκη, μια από τα παλαιότερες και πιο ζωντανές πόλεις στην Ελλάδα που ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο και προσφέρεται για αξέχαστες ημερήσιες εκδρομές.VIDEO ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 


 

Οικογενειακές Διακοπές με Παιδιά

 

OLYMP002Η Ολυμπιάδα προσφέρεται για αξέχαστες οικογενειακές διακοπές.

Παρά το γεγονός ότι αποτελεί πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η απουσία έντονης νυχτερινής ζωής συνδυασμένη με το καθαρό περιβάλλον και τις πολυπληθείς γραφικές ταβέρνες με οργανωμένους παιδότοπους δημιουργούν το τέλειο μέρος για τις καλοκαιρινές αποδράσεις ολόκληρης της οικογένειας.

Επίσης, οι προσιτές τιμές των ενοικιαζόμενων δωματίων και των εστιατορίων και η παρουσία καταστημάτων, φούρνου και φαρμακείου για την κάλυψη πρώτων αναγκών δημιουργούν ένα αίσθημα ασφάλειας και ολοκληρωμένης φροντίδας για τους επισκέπτες μας!

Παράλληλα οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν πλήθος οικογενειακών δραστηριοτήτων από την επίσκεψη σε ήσυχους θαλάσσιους κόλπους με κρυστάλλινα νερά και εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα μέχρι τη συμμετοχή σε πανηγύρια μεγάλων εορτών (όπως της Αγίας Κυριακής στις 7 Ιουλίου) καθώς και την ενασχόληση με θαλάσσια σπορ ή πεζοπορίες και ποδηλατοδρομίες σε μονοπάτια μέσα και γύρω από το χωριό.

Οι εναλλακτικές μορφές διασκέδασης συνθέτουν ένα όμορφο μωσαϊκό δραστηριοτήτων για παιδιά όλων των ηλικιών και συνηγορούν υπέρ αξέχαστων καλοκαιρινών διακοπών για όλη την οικογένεια!

 


 

Η Ιστορία της Ολυμπιάδας

 

OLYMP001Η Ολυμπιάδα είναι ένα μικρό, όμορφο χωριό με 650 κατοίκους, που ιδρύθηκε από πρόσφυγες της Αγίας Κυριακής από τη Μικρά Ασία το 1923.

Μια τοπική παράδοση λέει ότι το όνομα του χωριού της Ολυμπιάδας οφείλεται στη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την οποία ο βασιλιάς Κάσσανδρος είχε εξορίσει στα Αρχαία Στάγειρα ή βάση άλλων ομολογιών, στο μικρό νησί "Κάπρος" απέναντι από το χωριό.

Αν και δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση για την υπόθεση αυτή, δεν αποκλείεται να κρύβει ορισμένη ιστορική αλήθεια.

 

Πολιτισμός και ιστορία των Αρχαίων Σταγείρων 500 περίπου μέτρα νοτιοανατολικά του σημερινού οικισμού της Ολυμπιάδας και κατά μήκος μιας μικρής, ορεινής και όμορφης χερσονήσου που ονομάζεται "Λιοτόπι" βρίσκονται τα Αρχαία Στάγειρα. Η θέση της πόλης ταυτοποιήθηκε τόσο βάση της αναφοράς συγγραφέων της αρχαιότητας αλλά και σύγχρονων ερευνών.

Οι αρχαίες μαρτυρίες είναι σαφείς: αναφέρουν τη θέση των αρχαίων Σταγείρων δίπλα στη θάλασσα και στις περισσότερες περιπτώσεις απέναντι από ένα μικρό νησί, που έφερε το όνομα «Κάπρος». Το σπίτι ωστόσο του Αριστοτέλη δεν έχει προσδιοριστεί με βεβαιότητα.Το μόνο μικρό νησί που είναι σήμερα σε αυτή την περιοχή, το νησί "Καυκανάς»" απέχει μόλις 1,5 μίλι από την αρχαία πόλη και δεν κατοικείται στις μέρες μας.

Ωστόσο, λόγω των ερειπίων που υπάρχουν, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι κατοικήθηκε από την Kλασσική μέχρι και τη Bυζαντινή περίοδο.

 

Κατά τη διάρκεια του 7ου αιώνα π.Χ. εγκαταστάθηκαν στα Αρχαία Στάγειρα κάτοικοι από το νησί της Άνδρου και την πόλη της Χαλκίδας.

Η πόλη κατακτήθηκε από τους Πέρσες κατά τη διάρκεια των Περσικών πολέμων και στη συνέχεια έγινε μέλος της Αθηναϊκής Συμμαχίας.ARISTOTLE.jpg

Μετά από μια ανταρσία το 424 π.Χ. η πόλη συμμάχησε με τους Λακεδαιμονίους και εν συνεχεία κατελήφθη και πάλι από τους Αθηναίους, ενώ αργότερα έγινε μέλος του "Κοινού των Χαλκιδέων.

 Ο Φίλιππος ο Β’, πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ισοπέδωσε την πόλη στον Ολυνθιακό πόλεμο το 349 π.Χ., και την ανοικοδόμησε ξανά προς τιμήν του Αριστοτέλη, τον οποίο εκτιμούσε ιδιαίτερα.Το σπίτι ωστόσο του Αριστοτέλη δεν έχει προσδιοριστεί με βεβαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

 

Τα αρχαιολογικά ευρήματα των Αρχαίων Σταγείρων βρίσκονται ανάμεσα σε δύο λόφους στην βορειοδυτική πλευρά της Ολυμπιάδας (http://www.dimosaristoteli.gr/gr/sights/ancient-stagira).

 

Ένας μικρός περίπατος εκεί σας φέρνει κοντά στον αρχαίο αυτό πολιτισμό και προσφέρει πανοραμική θέα στη θάλασσα και τον ευρύτερο κόλπο του χωριού της Ολυμπιάδας.

Σήμερα το χωριό εκτείνεται κατά μήκος μιας όμορφης ακτογραμμής καταλήγοντας σε έναν κόλπο που δημιουργεί φυσικό λιμάνι.

Περιβάλλεται δε από καταπράσινα βουνά και μαγευτικές παραλίες που συνδυασμένα αποτελούν πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό τουριστών

 

Μετά από μια ευχάριστη βόλτα στα μονοπάτια των Αρχαίων Σταγείρων κατηφορίζετε στην Ολυμπιάδα και τελειώνετε την περιοδεία σας με χαλάρωση στην παραλία!

 


 

Όπως αντιλαμβάνεστε η Ολυμπιάδα είναι κάτι περισσότερο από ένα ταξίδι!

 

Πάμε να πάρουμε μία μικρή γεύση!!!

 

Κάντε την Κράτηση Σας!

Ελληνικά: 0030 6977261662 

Αγγλικά | Σουηδικά:  0046 733950989 ( Viber & What's Up )

Αγγλικά | Γερμανικά: 0049 17662805429  ( What's Up )